Africhten en trainen

 

In de koets

 

Onder het zadel

 

Lange leidsels

 

Veulentraining

 

Schriktraining

 

Doorrijden

Africhten onder het zadel

 

Zoals eerder vermeld gebeurt bij ons alles op het ritme en tempo van wat uw paard of pony aankan.
 
Wij rekenen op een maand om uw paard op te leren onder het zadel. Omdat sommige baisstappen dezelfde zijn bij de koets als onder het zadel rekenen wij op 45 dagen voor de beide, in plaats van 2 keer 30 dagen.
 
Uiteraard worden hier altijd enkele baisstappen overlopen;
 
 
1. Bitgewenning
2. Gewenning aan het zadel
3. Gewenning aan het gewicht
4. Gewenning aan de verschillende hulpen
 
Als eerste wordt met het paard aan bitgewenning gedaan. Dit vinden wij één van de belangrijkste stappen aangezien het hier allemaal om de echte basis gaat die je later van veel problemen kan sparen.
Het heeft geen zin zomaar op een paard te stappen dat in het wilde weg begint te lopen uit onwetendheid en die niet snapt wat de bedoeling is wanneer je hem tot stilstaan vraagt, tot je hard genoeg trekt natuurlijk dat hij enkel nog de pijn van het bit voelt ...
 
Een paard dat voor de volle 100% snapt wat de bedoeling is wanneer een teugelcommando gegeven wordt, beschouwen wij als een paard waarbij je in noodsituaties op zijn gezond verstand kan rekenen. Vandaar dat wij dit uiterst belangrijk vinden. We weten dat vele van onze collega's dit in een dagje klaren, maar dan twijfelen wij toch of het paard het zich ook zal herinneren de eerste keer dat hij in een siuatie terecht komt van angst of schrik. Bij een degelijke bitgewenning mag u er van op aangaan dat uw paard weet wat de bedoeling is. 
 
De tweede stap bestaat uit de gewenning aan het zadel. Dit is een stap waar we wel vrij snel overgaan, maar dat het paard toch even de mogelijkheid heeft zich reeds aan te passen aan het nieuwe element: een zadel op mijn rug dat aangespannen wordt rond zijn buik. Vooral het aansingelen is iets waar ze in het begin wat aan moeten wennen. Vandaar dat we het paard toch even laten stappen en stilstaan met het zadel, en het dan beetje per beetje aansingelen.
 
De derde stap is de gewenning aan het gewicht van de ruiter. Het is voor een paard niet evident om zich correct in evenwicht te houden met een ruiter er bovenop. Vandaar dat wij het paard eerst voldoende de tijd geven om te wennen aan het gewicht van de ruiter in stap. Het heeft geen zin om na 5 minuten al te willen rondgalopperen als het paard niet weet hoe zich te plaatsen met dat extra gewicht.
 
De vierde stap is de laatste stap. Het paard gewoon maken aan het gebruik van de verschillende hulpen. Als eerste heb je natuurlijk de beenhulpen. Wij zijn niet van oordeel dat je eerst eens goed moet stampen voor het paard weet wat de bedoeling van het been is. Met wat geduld leert het paard ook dat wanneer je gewoon je been aansluit dat het de bedoeling is dat het voorruit gaat. Daarnaast hebben we ook de stemhulpen. Met simpele commando's als voorruit, op stap, draf en galop kun je je paard dat extra geheugensteuntje geven die zonder veel drang tot een beter resultaat leid. Voor het zadelmak maken is dit een prima hulp. Uiteraard is dit iets die naar verloop van tijd kan verminderd worden naargelang de bedoeling van de persoonlijke training. heb je een paard enkel en alleen voor op wandeling te gaan, kun je dit natuurlijk blijven gebruiken. Is het de bedoeling hiermee dressuurproeven te rijden, bouw je dit gewoon weer af.
De teugelhulpen zijn normaalgezien al redelijk duidelijk gemaakt tijdens de bitgewenning, maar toch is dit nog een andere belevenis in combinatie met beenhulpen.
De vierde hulp gebruiken wij minder tot nooit bij het zadelmak maken, namelijk de zweep. Indien gewenst willen wij uw paard hier wel aan gewoon maken, maar op zich is het zeker niet nodig bij het zadelmak maken. We houden deze hulp liever voor latere trainingen waarbij je de zweep echt nodig hebt om iets duidelijk te maken.
 
Bij het zadelmak maken omvatten wij standaard niet het verkeersmak maken. Indien gewenst kunnen wij dit wel voor u doen. Wij kunnen uw paard meenemen naar drukke plaatsen, of meenemen naar het strand, de duinen, het bos, .... Al naargelang wat uzelf nodig acht vooraleer het paard terug bij u thuis komt.
 
 
 
VEREISTEN VOOR HET OPLEREN ONDER HET ZADEL
 
- Aangezien wij normaalgezien niet of zelfden op straat gaan met het paard is het niet nodig om een ijzeren hoefbeslag te leggen voor ons. het is wel nodig dat zijn hoeven goed verzorgd en gekapt zijn, zodat er geen problemen ontstaan tijdens het werken. Indien het paard toch reeds ijzers aanheeft is dit natuurlijk geen probleem.
- Het in orde brengen van de hoeven gebeurt ofwel bij u thuis, ofwel bij ons thuis door onze eigen hoefsmid.
- Het paard moet minimum 3 jaar oud zijn, aangezien wij toch vrij vaak met hem rijden op korte termijn.
 
 
PRIJZEN
Aangezien de prijs vaak afhangt van wat uw paard wel of niet gedaan heeft in zijn carrière is het moeilijk een vaste prijs te bepalen. Stuur ons gerust een mailtje met de leeftijd van uw paard en wat hij al reeds gedaan heeft en wij sturen u een correcte prijs door.
 
 
 
 
 
Aangezien onze website nog niet op punt staat kunt u ons contacteren voor verdere informatie: 0474.44.00.36 of staldemeidoorn@hotmail.com

 

Betrouwbare service »

 

Alle programma's worden in samenspraak met de eigenaar opgesteld zodat alles aangepast is aan de karaktereigenschappen en de opgedane kennis van ieder paard individueel

YourCompany.Com © 2003 • Privacy Policy • Terms Of Use