Africhten en trainen

 

In de koets

 

Onder het zadel

 

Lange leidsels

 

Veulentraining

 

Schriktraining

 

Doorrijden

Africhten in de koets

 

Zoals eerder vermeld gebeurt bij ons alles op het ritme en tempo van wat uw paard of pony aankan.
 
Uiteraard kan uw paard of pony zowel in enkel als dubbelspan opgeleerd worden.
 
Wij rekenen op een maand om uw paard op te leren in de koets.
 
Als het gaat over het opleren van een paard in de koets in enkelspan worden telkens enkele stappen overlopen.
 
1. Bitgewenning
2. Gewenning aan de strengen
3. Gewenning aan de koets
4. Gewenning aan externe factoren op de weg
 
Als eerste wordt met het paard aan bitgewenning gedaan. Dit vinden wij één van de belangrijkste stappen aangezien het hier allemaal om de echte basis gaat die je later van veel problemen kan sparen. Een paard dat voor de volle 100% snapt wat de bedoeling is wanneer een teugelcommando gegeven wordt, beschouwen wij als een paard waarbij je in noodsituaties op zijn gezond verstand kan rekenen. Vandaar dat wij dit uiterst belangrijk vinden. We weten dat vele van onze collega's dit in een dagje klaren, maar dan twijfelen wij toch of het paard het zich ook zal herinneren de eerste keer dat hij in een siuatie terecht komt van angst of schrik. Bij een degelijke bitgewenning mag u er van op aangaan dat uw paard weet wat de bedoeling is. 
 
De tweede stap is de gewenning aan de strengen die naast zijn benen terecht komen. Het is natuurlijk belangrijk dat wanneer de strengen niet gespannen zijn dat het paard niet verschiet van de strengen die naast zijn benen terecht komen. Anders stapt het paard erover, verschiet het nog meer als hij dit niet gewoon is, en wil hij dan vertrekken, met als gevolg natuurlijk dat het niet logisch trekken is met 1 van de trekriemen tussen zijn 2 achterbenen. Vandaar dat hij dan nog meer kan verschieten.
Om dit te vermijden maken wij het paard vooraf gewoon aan het feit dat de strengen langs alle kanten rond zijn benen komen. Hierdoor kunnen we alweer enkele panieksituaties die zich vroeg of laat kunnen voordoen vermijden.  
 
Bij de derde stap gaan we over tot het inspannen van het paard in de koets zelf. Het paard leert te stappen wanneer het volledig ingespannen is, en leert ook te draaien en keren wanneer het een gewicht moet trekken.
 
De vierde stap is wat uiteindelijk de bedoeling is. Buitenritten kunnen maken met uw paard en de koets. Wij nemen uw paard mee op straat waar het aan het voorbijgaand verkeer en dergelijke kan wennen. Dit zowel op drukkere straten, als in smalle binnenwegen waar het kruisen met een auto of traktor minder gemakkelijk gaat. We passeren ook weides met koeien, paarden, schapen, lama's, ... zodat uw paard veel gezien en meegemaakt heeft. Wij wonen vrij landelijk waardoor het verkeer van traktors met aanhangwagens enzo dagdagelijkse kost is. Toch wonen wij ook dicht bij de baan Veurne-Ieper waardoor hij druk verkeer gewoon is ook.
Wij gaan zoveel mogelijk met uw paard de baan op zodat hij zoveel mogelijk gezien heeft, zodat hij ook leert dat op den duur vrijwel alles te vertrouwen is wanneer hij in de koets staat.
 
Wanneer u graag uw paard in dubbelspan had zien lopen, kunnen wij hier ook voor zorgen. Hierbij hangt het ervanaf wat het paard reeds kan, en wat de bedoeling is, contacteer ons voor de mogelijkheden.
 
VEREISTEN VOOR HET OPLEREN IN DE KOETS
 
- Aangezien wij vrij vaak op de baan gaan met uw paard is het de bedoeling dat hij hoefijzers aanheeft zodat de hoeven zeker niet beschadigd worden door het veelvuldig rijden. De hoefijzers moeten ook nog in goede staat zijn, waarmee we bedoelen dat de hoeven er nog niet mogen beginnen overgroeien of dat de ijzers los hangen.
- Het in orde brengen van de hoefijzers gebeurt ofwel bij u thuis, ofwel bij ons thuis door onze eigen hoefsmid.
 
 
PRIJZEN
Voor het opleren van het paard in de koets word op 30 dagen gerekend.
De prijs inclusief de stalling en het opleren van 1 paard komt op 450€.
 
Bijkomende dagen
Enkel stalling: 5€ per dag
Stalling + verder opleren: 20€ per dag
 
Paard opleren met mentuig van Stal de Meidoorn: 85€ supplement
Paard opleren met eigen mentuig: geen supplement
Indien paard opgeleerd wordt met mentuig van Stal de Meidoorn en er wordt achteraf toch een mentuig bij ons gekocht krijgt u hierop 50€ korting.
 
 
Aangezien onze website nog niet op punt staat kunt u ons contacteren voor verdere informatie: 0474.44.00.36 of info@staldemeidoorn.be

 

Betrouwbare service »

 

Alle programma's worden in samenspraak met de eigenaar opgesteld zodat alles aangepast is aan de karaktereigenschappen en de opgedane kennis van ieder paard individueel

YourCompany.Com © 2003 • Privacy Policy • Terms Of Use