Africhten en trainen

 

In de koets

 

Onder het zadel

 

Lange leidsels

 

Veulentraining

 

Schriktraining

 

Doorrijden

Opleren in de lange leidsels

 

Het kan voor iedereen interessant zijn dat zijn paard een degelijke basis meekrijgt.
 
Het opleren in de lange leidsels is een basisprincipe dat je voor min of meer alles nodig hebt in de verdere training van je paard. Zowel voor het berijden van je paard, als voor het mennen.
 
Wanneer een paard opgeleerd word in de lange leidsels wordt hij volledig gewoon aan het bit.
Wij leren uw paard wat het is om te luisteren naar de teugelhulpen door recht achter het paard te lopen en hem zo de commando's te geven die hij later zal nodig hebben.
 
Wanneer het paard opleren in de lange leidsels
Het hangt af in welk stadium u bent met uw paard. Het spreekt voor zich dat wanneer je hem wilt zadelmak maken of hem in de koets wil opleren dat je hem eerst opleert in de lange leidsels.
 
Je kan dit ofwel net voor het opleren in de koets of onder zadel doen, zoals wij moeten doen wanneer een paard bij ons toekomt die dit nog niet kan. Of je kan kiezen om dit ruim op voorhand te doen.
Wanneer een paard rond de leeftijd van 1 jaar zit kan hij reeds opgeleerd worden in de lange leidsels, aangezien dit geen belasting is ervoor.
Het grote voordeel hiervan is dat het een leuke bezigheid is met je paard omdat je op de leeftijd tussen 1 & 2,5 jaar weinig kan doen met je paard. Je kan hem aan de hand van je lange leidsels ook verder verkeersmak maken enzo.
 
Kortom, het opleren van je paard in de lange leidsels kan heel veel voordelen opleveren voor je paard.
 
 
VEREISTEN VOOR HET OPLEREN IN DE LANGE LEIDSELS
Zoals eerder vermeld is het geen belasting voor het paard om hem op te leren in de lange leidsels, vandaar dat er niet echt vereisten vast te leggen zijn.
 
 
 
PRIJZEN
 
Het is moeilijk vooraf te bepalen hoelang het duurt om een paard of pony op te leren in de lange leidsels. Dit hangt natuurlijk van de voorgeschiedenis en het karakter van het paard af.
 
Prijs inclusief stalling voor 6 dagen en het opleren in de lange leidsels komt op 95
 
 
 
 
 
Aangezien onze website nog niet op punt staat kunt u ons contacteren voor verdere informatie: 0474.44.00.36 of info@staldemeidoorn.be

 

Betrouwbare service

 

Alle programma's worden in samenspraak met de eigenaar opgesteld zodat alles aangepast is aan de karaktereigenschappen en de opgedane kennis van ieder paard individueel

YourCompany.Com 2003 Privacy Policy Terms Of Use